Techno Brabant B.V.
Visie op Techniek

Nieuwe norm EN 131-1+2 voor ladders en trappen

molykotenieuwsbrief1

De huidige norm EN 131-1+2 voor ladders gaat aanzienlijk veranderen. Uiterlijk eind 2017 moeten alle producenten van ladders en trappen, naast het besluit draagbaar klimmateriaal (Warenwet), aan deze nieuwe Europese-Norm voldoen.

Nieuw is o.a. de indeling van alle ladders en trappen in twee klassen:
– “Professional” -> geschikt voor professioneel gebruik
– “Non-professional” -> enkel geschikt voor particulier gebruik

In onderstaand informatieblad geven wij u een overzicht van de afzonderlijke testen die de norm verlangt en de belangrijkste vernieuwingen voor een nog hogere arbeidsveiligheid bij ladders. Hierbij moet erop gelet worden dat als gevolg van de nieuwe Europese Norm bepaalde functies voor ladders niet meer, of alleen nog beperkt, beschikbaar zijn.

Lees hier:
ZARGES informatie norm EN131-1+2

Wilt u graag meer informatie over dit artikel?

Neem rechtstreeks contact op met ons filiaal in Oudenbosch (0165 330 988) of Breda (076 542 0107) of stuur een e-mail naar info@technobrabant.nl.