Techno Brabant B.V.
Visie op Techniek

Inrichting technieklokalen nieuwe Da Vinci College

molykote

Het Da Vinci College is sinds september gestart in een gloednieuw schoolgebouw aan de Bovendonk 1 te Roosendaal. Dit gebouw zou wel eens in aanmerking kunnen komen voor het mooiste schoolgebouw voor VMBO en praktijkonderwijs.

Techno Brabant heeft in de maanden juni, juli en augustus de technieklokalen van het nieuwe Da Vinci College te Roosendaal ingericht. De machines die in deze lokalen staan zijn geplaatst en geïnstalleerd door Techno Brabant, met de toelevering van andere bedrijven waaronder Machinehandel Vergouwen t.b.v. de houtbewerking. De machines die nog op de oude locatie stonden zijn door Techno Brabant verhuisd en gekeurd alvorens ze opnieuw geplaatst werden. De nieuwe machines zijn ook gekeurd en voldoen aan de huidige Arbo richtlijnen.

De technieklokalen worden gebruikt door de opleidingen Mobiliteit en Transport, Produceren Installeren Energie en Bouw Wonen en Interieur. Deze opleidingen maken vanaf hun 2e jaar gebruik van het techniekplein. Dit is een groot lokaal waar alle praktijkvakken worden gegeven, de leerlingen krijgen hier les; klassikaal, in groepjes of individueel. Het ziet er veelbelovend uit en is daarom ook uitermate geschikt om de leerlingen te enthousiasmeren voor techniek, doordat ze vaak samen werken leren de leerlingen van elkaar en kunnen ze elkaar helpen. Dit is een groot voordeel van het techniekplein, want ook de leerlingen van andere opleidingen kunnen elkaar helpen.

Naast het techniekplein is er ook een handvaardigheid lokaal en een elektroafdeling. Het handvaardigheid lokaal is voor de eerstejaars, omdat de leerlingen in het eerste jaar iets meer begeleiding nodig hebben krijgen ze les in een ander lokaal. De elektroafdeling is ook een apart lokaal omdat hier over het algemeen meer theorie wordt gegeven dan in het techniekplein. De opdrachten die de leerlingen uitvoeren zijn heel divers. Vaak maken ze iets wat ze mee naar huis kunnen nemen, bijvoorbeeld een salontafel van hout of een speakersteun van metaal, maar ook het aanleggen van verlichting, een wasbak aansluiten of het repareren van een auto leren de leerlingen op het Da Vinci College.

Doordat de school eruitziet als een kleine stad met restaurants, bedrijfsruimtes een sporthal e.d. sluit dit aan bij de belevingswereld van de leerling en zal de stap naar het echte bedrijfsleven minder groot zijn. Op het Da Vinci College wordt leren niet alleen gezien als een theoretische bezigheid. Hierbij is het Da Vinci College een goed voorbeeld van het onderwijs voor de toekomst.

Techno Brabant is trots op dit project en hoopt door het techniekplein (nieuwe) leerlingen te kunnen enthousiasmeren om te kiezen voor een opleiding in de techniek.

davincitechnieklokaal3
davincitechnieklokaal1
davincitechnieklokaal

davincitechniek

davincihoutbewerking2

davincihoutbewerking

davincihandgereedschap

Wilt u graag meer informatie over dit artikel?

Neem rechtstreeks contact op met ons filiaal in Oudenbosch (0165 330 988) of Breda (076 542 0107) of stuur een e-mail naar info@technobrabant.nl.