Techno Brabant B.V.
Visie op Techniek

High Speed disc ALUMASTER

Extreem hoog verspanend vermogen bij de hoogste Veiligheid, de High Speed disc ALUMASTER voor haakse slijpmachines zet nieuwe maatstaven in de grove verspaning van aluminium materialen.

ALUMASTER heet de jongste nieuwe ontwikkeling van PFERD, die voor de bewerking van aluminium materialen ontwikkeld werd en hier op indrukwekkende wijze – door rendement en Veiligheid – weet te overtuigen. Daarbij mag men de ALUMASTER zonder meer als innovatie aanduiden, want een in constructive, geometrie en speciaal in rendement vergelijkbaar gereedschap voor haakse slijpmachines is er tot nu toe niet.

De ALUMASTER bestaat uit 10 speciaal ontwikkelde hardmetalen snijplaatjes, die op een zeer lichte, maar extreme robuuste GFK-disc vastgezet worden. Het gewicht van de High Speed disc ligt met circa 228 gram slechts gering boven het gewicht van een afbraamschijf. De geometrie van de disc en de mogelijkheid de snijplaatjes na slijtage te verdraaien en tot slot te verwisselen, maken het zeer langdurig en economisch gebruik van deze unieke en tegelijk veilige oplossing mogelijk voor de aluminiumbewerking en verhinderen het dichtsmeren van het gereedschap.

De ALUMASTER wordt gebruikt voor stompe en hoeknaden, het bewerken van kanten bijv. het schuinkanten en het veranderen van geometriën. Daarbij komen bij de ALUMASTER geen voor de gezondheid schadelijke en explosieve stiffen vrij, maar geeft deze disc duidelijk grovere spanen, die noch schadelijk voor de longen noch explosief zijn. Daardoor kan de ALUMASTER onafhankelijk van de plaats, d.w.z. ook zonder afzuiging, gebruikt worden.

De nieuwe High Speed disc is een economisch en milieubesparend alternatief voor de afbraam- en lamellenschijven en kan op een haakse persluchtmachine met een afgiftevermogen vanaf 1.000 Watt of op een haakse elektrische machine met een nominaal vermogen vanaf 1.400 Watt gebruikt worden. De innovatieve geometrie van de snedes met geïntegreerde dieptebegrenzer is extreme veilig en maakt het gebruik gemakkelijk en eenvoudig handelbaar.

Hier vindt u aanvullende informatie over het product.

Wilt u graag meer informatie over dit artikel?

Neem rechtstreeks contact op met ons filiaal in Oudenbosch (0165 330 988) of Breda (076 542 0107) of stuur een e-mail naar info@technobrabant.nl.