Techno Brabant B.V.
Visie op Techniek

Waarom kiezen voor Honda 4-takt?

Techno Brabant B.V. is dealer van Honda. Het industrie programma van Honda bestaat uit aggregaten / generatoren, waterpompen en powercarriers. Maar ook het complete Honda tuinprogramma kunnen wij u aanbieden, wereldwijd legendarisch om de beroemde 4-takttechnologie.

Honda presenteert trots haar twee 4-taktmicromotoren, de GX25 (25 cc) en de GX35 (35 cc). Na jarenlang onderzoek en verbetering heeft Honda de lichtste en meest compacte motoren in hun soort ontwikkeld. De ongelooflijk betrouwbare GX25 en GX35 worden gebouwd naar professionele specificaties van Honda met gietijzeren cilindervoeringen, krukaslagers en grote luchtfilters. Beide motoren hebben unieke, gepatenteerde systemen, waaronder een ‘rotary slinger’ pompsysteem voor constante brandstoftoevoer bij beweging in alle richtingen en een nieuwe carburateur met acceleratiepomp, die extra vermogen levert zodra u gas geeft.

Waarom kiezen voor 4-takt?
Wij kunnen u 5 redenen noemen om voor 4-takt technologie te kiezen:

1. MAKKELIJK STARTEN
Starten gaat met behulp van het mechanische decompressiesysteem in combinatie met een superlichtgewicht vliegwiel, wat resulteert in een startkoord-trekgewicht van 7,2 kilo.

2. GELUIDSARM EN EEN PRETTIGER UITLAATGELUID
Een lagere toon die prettiger in het gehoor ligt is bereikt dankzij een snaaraangedreven ontwerp met bovenliggende kleppen (verminderd mechanisch geluid), een ruimer uitlaatsysteem met meerdere kamers (verminderd geluidsniveau) en een geavanceerd luchtinlaatsysteem (minder geluid).

3. EENVOUDIGE VOORBEREIDING EN ONDERHOUD
Bij een 4-taktmotor hoeft u natuurlijk geen oliebenzinemengsel te maken. U hoeft alleen maar benzine te tanken. Wij adviseren u de motorolie elke 50 (gebruiks-)uur te vervangen voor optimale prestaties.

4. LAGER BRANDSTOFVERBRUIK EN LANGERE TIJD TUSSEN TANKBEURTEN
Het lage brandstofverbruik van de Honda GX25 en GX35 motoren maakt het gebruik van onze machine extra efficiënt.

Brandstofverbruik bij maximaal vermogen:
– Honda GX25 0,54 liter per uur bij 7.000 TPM en bijbehorend vermogen
– Honda GX35 0,71 liter per uur bij 7.000 TPM en bijbehorend vermogen

De Honda GX25 en GX35 micro motoren zijn uitgerust met brandstoftanks van respectievelijk 0,58 en 0,63 liter.

5. MINDER EN SCHONERE EMISSIES
In tegenstelling tot motoren met catalysatoren hoeft bij onze 4-taktmotoren de uitlaat niet warm te zijn om optimaal te presteren. En de 4-takt verbrandingstechnologie zorgt voor minder opeenhoping van carbondeeltjes waardoor het niet noodzakelijk is om deze periodiek te verwijderen en daarnaast zorgt het voor uitstoot van minder fijnstofdeeltjes.

Wilt u graag meer informatie over dit artikel?

Neem rechtstreeks contact op met ons filiaal in Oudenbosch (0165 330 988) of Breda (076 542 0107) of stuur een e-mail naar info@technobrabant.nl.