Techno Brabant B.V.
Visie op Techniek

Nieuwe serie ionizers van SMC

Nieuwe serie ionizers van SMC lossen problemen met statische elektriciteit snel op. SMC speelt in op de groeiende vraag van klanten naar ionizeroplossingen met de introductie van een nieuwe IZS-serie met drie modellen, die statische ladingen sneller en vanaf een grotere afstand neutraliseren dan de vorige reeks.

Alle drie de modellen zijn voorzien van de AC-ionenontladingsfunctie. Het basismodel kan met een eenvoudige AAN/UIT-functie in slechts 3,2 seconden op 1.000 mm de-ioniseren.

Het snelste model verwijdert niet alleen snel statische elektriciteit met behulp van zijn feedbacksensor, maar is dankzij zijn selecteerbare energiebesparende of continue neutralisatiemodus ook heel flexibel.

Ten slotte verlaagt het dubbele AC-model zowel de potentiaalamplitude met 25V of minder als de ionenhoeveelheid die aan het werkstuk worden gegeven, waardoor componenten in elektronische apparatuur en halfgeleiders heel dicht bij elkaar kunnen worden geïnstalleerd.

De nieuwe modellenreeks is bovendien uitgerust met twee automatische balanssensoren. De ene is standaard ingebouwd in de behuizing van de ionizer; de andere is een bijzonder nauwkeurige externe sensor die als optie kan worden besteld. Met de draadloze afstandsbediening als extra troef kunnen operators tot 16 ionizers tot op een afstand van 5 meter gemakkelijk regelen en instellen. Een eenvoudige en snelle seriële bedrading is ook mogelijk dankzij de verbindingskabelconnectoren, waarmee tot acht verschillende units kunnen worden aangesloten.

De IZS-ionizers van SMC hebben intussen al ruimschoots bewezen wat ze waard zijn als middel om productie-efficiëntie en productiviteit te optimaliseren en zijn ook geschikt voor veel andere toepassingen in verschillende industrieën zoals de productie van petflessen, toevoersystemen van onderdelen, vormen van hars en rubberen voorwerpen, verpakkingen voor voeding en drank, de productie van folie en papier en de overdracht van elektronische wafers, waardoor ze niet alleen de productieprocessen veiliger maken, maar waardoor ze ook het risico op productiefouten en de afgeleide kosten als gevolg van een gebrekkige kwaliteit beperken.

SMC is de meest toonaangevende leverancier van pneumatische producten ter wereld en staat er om bekend nauw samen te werken met zijn klanten om oplossingen te bieden die zowel de productiviteit verhogen als de globale productiekosten drukken. SMC heeft intussen een volledig assortiment ionizerproducten ontwikkeld. Meer informatie hierover vindt u op www.smcpneumatics.nl.

Wilt u graag meer informatie over dit artikel?

Neem rechtstreeks contact op met ons filiaal in Oudenbosch (0165 330 988) of Breda (076 542 0107) of stuur een e-mail naar info@technobrabant.nl.