Techno Brabant B.V.
Visie op Techniek

Laat de geometrie het werk voor u doen!

Nord-Lock wigborgingsproducten worden wereldwijd toegepast omdat ze boutverbindingen die worden blootgesteld aan extreme trillingen en dynamische belastingen betrouwbaar borgen. Het systeem kan niet per ongeluk loskomen, omdat het als een wig onder de boutkop of moer fungeert. Een ideale oplossing voor boutverbindingen waarbij absoluut niets fout mag gaan.

De voorspanning zorgt ervoor dat de bout zelfborgend wordt. De wigborgingstechnologie van Nord-Lock borgt boutverbindingen met behulp van spanning in plaats van met wrijving. Het systeem bestaat uit een paar borgringen die aan de ene zijde zijn voorzien van schuine vlakken en aan de andere zijde van een radiale vertanding.

Nord-Lock wigborgingsproducten borgen het bevestigingsmiddel betrouwbaar in een verbinding die wordt blootgesteld aan extreme trillingen of dynamische belastingen.

Het geheim zit in de verschillende hoeken. Aangezien de hoek α van de schuine vlakken groter is dan de spoedhoek β, zet het borgringenpaar sterker uit dan de spoed van de schroefdraad.

Uiteraard kunt u voor al deze Nord-Lock producten en eventuele vragen hierover terecht bij Techno Brabant B.V.

Wilt u graag meer informatie over dit artikel?

Neem rechtstreeks contact op met ons filiaal in Oudenbosch (0165 330 988) of Breda (076 542 0107) of stuur een e-mail naar info@technobrabant.nl.