Techno Brabant B.V.
Visie op Techniek

NEN 2718 keuring rolsteigers

Blijf veilig werken met rolsteigers. Laat uw rolsteigers regelmatig keuren en certificeren volgens de NEN-normen.

Risico’s
Laat uw werknemers geen valgevaar lopen doordat een rolsteiger niet in orde is. Kies een soort steiger die past bij het type werkzaamheden. Naast goed onderhoud, kan kennis over het juiste gebruik (zowel van uw werknemers als degenen die de steiger opbouwen) veel problemen voorkomen.

Verplichte NEN 2718 inspectie
Door een verplichte NEN-2718 inspectie van uw rolsteiger komen gebreken voortijdig aan het licht. Zorg dat uw medewerkers veilig en efficiënt kunnen werken. De inspectie moet u volgens de wet laten uitvoeren door een gecertificeerde keurmeester.

NEN-certificering
Na keuring krijgen uw rolsteigers alle vereiste keuringsstickers en ontvangt u van de keurmeester de benodigde certificaten. Daarmee voldoet u bij een eventuele controle door de Arbodienst aan alle vereisten.

Wanneer en hoe vaak keuren?
Rolsteigers moeten regelmatig gekeurd worden. De tijd tussen 2 controles wordt op basis van een risicoanalyse bepaald. Deze risicoanalyse moet door een bevoegd persoon worden uitgevoerd. In de meeste gevallen geldt een keuring voor 1 jaar. Onze medewerkers zijn bevoegd om deze interval te bepalen en aan te geven wanneer de volgende keuring noodzakelijk is.

Waar?
Uw materieel kan gekeurd worden op de plaats van uw voorkeur. Meestal wordt op locatie gekeurd; wel zo makkelijk voor alle betrokkenen, zeker als u meerdere rolsteigers in één keer wilt laten keuren.

Niet goed gekeurd?
Stel dat een van uw rolsteigers (nog) niet voldoet aan de vereiste norm. In dat geval bent u verzekerd van een snelle reparatie. Waarna herkeuring aansluitend plaats vindt. Is dit niet mogelijk dan kunt u vertrouwen op een zo snel mogelijke vervanging. U krijgt hierover advies van onze keurmeester en ook krijgt u antwoord op eventuele vragen.